Prepravné boxy

Sort by
Cena
Kategórie
Color
Material

Prepravný box pre psov: Bezpečnosť na cestách

Či už idete za veterinárom, na výstavu psov alebo na výlet, skôr alebo neskôr budete riešiť otázku, ako si poradiť so psom pri ceste autom. Pri cestovaní so zvieratami sa musíte držať platných zákonov, a zatiaľ čo niektorí maznáčikovia si jazdu vyložene užívajú, iní dávajú razantne najavo svoju nevôľu. Preto je dôležité zvieratá umiestniť do pevného a spoľahlivého prepravného boxu, kde sú chránené pred voľne sa pohybujúcimi predmety a v prípade nehody do istej miery aj pred úrazom.

Ako psa zvyknúť na prepravný box

Najlepšie je, keď si pes zvyká na cestovanie v prepravnom boxe už od útleho veku. Mnoho chovateľov necháva prepravná klietka voľne prístupnú doma alebo na záhrade, takže šteňatá berú klietku ako samozrejmosť a je to pre nich bezpečné miesto, kde sa môžu hrať alebo odpočívať. Prepravky v aute sa potom nebojí a je to pre nich prirodzená súčasť ich teritória. S veľkou trpezlivosťou a niekedy aj s pomocou tlmiacich liekov je však možné zvyknúť na cestovanie autom aj staršie psy.

Ideálne prepravný box pre vášho maznáčika

Rozhodujúce pre výber je veľkosť psa: Box by mal byť dostatočne priestranný, aby sa pes mohol pohodlne natiahnuť aj vzpriamene sadnúť. Na druhej strane nesmie byť prepravné klietka príliš veľká, aby sebou pes počas jazdy zbytočne nehádzal. Kvalitné prepravky sú vyrobené z pevného hliníka. Ďalším variantom sú skladacie prepravky z vystuženej tkaniny. Tieto prepravky sú veľmi žiadne napríklad častými účastníkmi výstav a súťaží. Ak prepravku nepoužívate, ľahko ju zložíte do priestorovo úsporného tvaru, rozložená sa vďaka veľkému uchu tiež ľahko prenáša. Integrovaná sieťka zaručí dokonalú priedušnosť a dokonca zabráni náletom hmyzu.