Záhradné lavice

Sort by
Cena
Kategórie
Color
Material
  1. 115,99 €
    UVP
    (85)
  2. 65,99 €
    UVP 89,00 €
    (86)
  3. 65,99 €
    UVP 89,00 €
    (74)
  4. 112,99 €
    UVP 149,00 €
    (85)
  5. 100,99 €
    UVP 164,00 €
    (83)
  6. 69,99 €
    UVP 89,00 €
    (73)
  7. 101,99 €
    UVP 149,00 €
    (94)

Záhradná lavica: pohodlné posedenie na čerstvom vzduchu

Ak hľadáte vhodné sedenie do vonkajšieho prostredia, je najlepšie vybrať si záhradnú lavicu. Lavica je univerzálny nábytok, ktorý môžete postaviť ako na záhradu pod strom, tak na terasu alebo na balkón a užívať si slnečných lúčov alebo chladivého tieňa a vánku, podľa počasia a nálady. Náš tip: V kombinácii s ladiacim stolom a stoličkami bude Vaša súkromná oáza pokoja a pohody dokonalá, tak prečo hneď nepozvať priateľov alebo rodinu na kávu a bábovku či rovno na obed?

Obľúbené materiály na výrobu záhradných lavíc a lavičiek

Drevené lavice upútajú svojím prírodným vzhľadom. Sú vyrobené z materiálov odolných voči poveternostným vplyvom, ako je teak alebo eukalyptus a v záhrade sa krásne vynímajú. Lavica vyrobené z tepaného železa sú veľmi odolné, pôsobí hravo a v prírodnom prostredí vytvárajú zaujímavý kontrast. Lavice z prírodného bambusu alebo ratanu sú obzvlášť obľúbené u exotických záhrad v orientálnom štýle. Pozor: Tieto záhradné lavice nie sú, na rozdiel od modelov vyrobených z umelého poly-ratanu, odolné proti poveternostným vplyvom! Praktické, lacné a stohovateľné sú záhradné lavice z plastu, ktoré však nie sú tak odolné ako modely vyrobené z kvalitného dreva alebo liatiny.

Ideálne miesto pre záhradné lavičku

Nikdy nepokladajte lavicu priamo na trávnik, pretože vlhkosť by mohla poškodiť nohy lavice. Aby ste zabránili priamemu kontaktu dreva so zemou, podložte lavicu kamennými platňami. Vaše záhradné lavice by tiež nemala stáť pod ovocnými stromami, pretože padajúce ovocie môže spôsobiť ťažko odstrániteľné škvrny. Pozor! Ak umiestnite lavičku na slnečné miesto, materiál môže časom vyblednúť. Modely vyrobené zo železa sa zase na slnku zahrievajú, preto k nim odporúčame prikúpiť tiež polstrované podsedáky.