Držiaky na TV

Sort by
Cena
Kategórie
Color
Material

Zaveste v obývacej izbe televízor na stenu a získajte viac priestoru a bezpečia

Väčšia obrazovka, ostrejší obraz, lepší rozlíšenie: toto je motto moderných televíziou. Vysoko kvalitné televízory najnovšej generácie ponúkajú ostrý obraz na plochých obrazovkách o veľkorysých uhlopriečkach. Ilúzia ozajstného kina nikdy nebola väčšia, je tu však jedna nevýhoda - naše elektronické hračky zaberú príliš veľa miesta. Keď je televízor umiestnený na skrinke, tak okrem toho, že večne zavadí, hrozí tiež nebezpečenstvo pádu, ak o neho niekto zavadí. Našťastie existuje riešenie v podobe zavesenie plochej obrazovky televízora na stenu. V našom e-shope nájdete praktické držiaky, ktoré umožnia bezpečné a spoľahlivé upevnenie obrazovky na stenu. Niektoré typy konzol je dokonca možné naklápať a natáčať - sledovanie televízie tak bude ešte pohodlnejšie.

VESA: parametre pre voľbu správneho stropného držiaku

Kľúčovou hodnotou pri výbere držiaku TV na stenu je správna veľkosť VESA. Vesa je skratka pre "Video Electronics Standards Association". Jedná sa o asociácii výrobcov a vývojárov grafických kariet a zobrazovacích zariadení (monitorov), ktorá sa zaoberá štandardizáciou rozhraní a video protokolov, a ktorá okrem iného stanovila aj jednotné štandardy pre pripojenie monitorov a televízorov k stenám, stropom a stolom. V závislosti na rozmeroch a hmotnosti vášho zariadenia táto norma stanovuje najmenej štyri závity pre skrutky. Vzdialenosť medzi skrutkami je tiež upravená rozmerom VESA. Rozmery VESA ploché obrazovky (TFT) nájdete v technickej dokumentácii konkrétneho prístroja, napríklad v návode na obsluhu.

Ako vybrať správny držiak pre obrazovku alebo televízor

Než objednáte držiak LCD monitora na stenu, zmerajte vzdialenosť otvorov zariadení, skontrolujte hmotnosť, veľkosť uhlopriečky. Tieto tri hodnoty sú pre výber správneho držiaku nevyhnutné a pri nákupe vám budú dobrým vodítkom. Pokiaľ nie je obrazovka televízora kompatibilný s hodnotou VESA, je možné ju na stenu pripevniť pomocou vhodného adaptéra.