Hojdacie siete

Sort by
Cena
Kategórie
Color
Material

Odpočinok v hojdacej sieti

Vychutnajte si leto v hojdacej sieti, Hamaca alebo na závesné stoličke. Ponuka je široká a tak si každý určite vyberie z modelov najrôznejších štýlov, materiálov a farieb.

Hojdacie siete tradičné i moderné

Hojdacie siete boli vždy tradičným kusom nábytku v domácnostiach mnohých národov po celom svete. Vyrábali sa z miestnych a všeobecne dostupných materiálov, ako sú napríklad vlákna rôznych rastlín a navzájom prepletených povrazov. Dnešné hamaky sú väčšinou hladké, vzdušné a optimálne sa prispôsobí Vášmu telu. Plátené hojdacie siete sú potom vyrobené z pevných textílií, ponúkajú vyššiu úroveň pohodlia a lepšiu tepelnú izoláciu, preto je táto varianta hojdacie siete obľúbená najmä v chladnejších oblastiach. Plátené hojdacie siete sú často dodávané s rozpínacie tyčou, ktorá udržuje sieť v rovine. Vysoko kvalitné hojdacie siete sú ľahké, umývateľné a odolné voči plesniam. Naozaj zaujímavé sú dvojité hojdacie siete s veľkorysým priestorom na leňošenie. Integrovaná strecha nad hojdacie sieťou chráni pred nadmerným slnečným svetlom a drobným dažďom.

Bezpečné zavesenie hojdacej siete

Hojdacie siete sú spravidla zavesené v dvoch bodoch. Môžete ich zavesiť napríklad na strom, pevný trám alebo špeciálny hák. Príjemného pohoupání sa nemusíte vzdať, ani keď nemáte na záhrade stromy. Na trhu nájdete najrôznejšie modely rámov od typov sa zakotvením do zeme pomocou lanka a kolíkov až po pevnej konštrukcie v tvare písmena U. Ideálna výška závesu je polovica vzdialenosti medzi dvoma upevňovacími bodmi. Ak si chcete pohodlne oddýchnuť, mala by byť hojdacia sieť ľahko prehnutá, čo platí predovšetkým pri modeloch bez rozpínacie lišty.